Panificatie

Fursecuri cu umplutură delicioasă de caise – Moi și aromate, fine și delicate

 

 

Fursecuri cu umplutură delicioasă de caise – Moi și aromate, fine și delicate

 

Rețetă explicată pas cu pas, cu imagini – Fursecuri cu umplutură delicioasă de caise – Moi și aromate, fine și delicate

 

Ingrediente:

 pentru umplutură:

  • 250 g caise
  • 20 g unt
  • 2 linguri zahăr

 pentru aluat:

  • 1 ou
  • 40 g zahăt tos
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 6 linguri ulei
  • 180 g făină
  • 5 g praf de copt

 

Mod de preparare:

Pentru umplutură, topim untul într-o tigaie. Adăugăm zahărul și amestecăm pe foc mic până se topește complet.

Adăugăm bucățelele de caise, amestecăm bine și lăsăm pe foc mic timp de 5 minute. Lăsăm să se răcească.

Pentru aluat, omogenizăm oul cu zahărul tos și cel vanilat.

Încorporăm uleiul după care adăugăm făina cernută împreună cu praful de copt. Amestecăm cu o lingură după care frământăm cu mâna până obținem un aluat omogen și neted.

Trasferăm aluatul pe suprafa de lucru presărată cu făină și îl întindem. Decupăm cerculețe peste care punem câte 1 linguriță din umplutura de caise.

Pliem și așezăm fursecurile pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru aproximativ 20 de minute.

După ce se mai răcoresc, le pudrăm cu zahăr pudră.

Poftă bună!

 

 Sursă