Ingrediente:
- 250 gr unt moale,
- 200 gr zahar pudra
- 3 plicuri zahar vanilat,
- 3 galbenusuri
- 5 linguri lapte,
- 1 plic praf budinca de vanilie
- gem dupa gust pentru umplutura
- 380 gr faina simplă
- Ciocolata alba pentru decor
Mod de preparare:
Bateți untul cu zahărul până devine spumos, bateți treptat câte un gălbenuș, laptele și praful de cremă de vanilie amestecate cu făina simplă.
Amesteca bine si pune aluatul obtinut intr- o punga de patiserie cu varf potrivit si formeaza diferite forme pe o tava de copt tapetata cu hartie.
Coacem in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 12 minute. Totuși, depinde de mărimea formelor individuale și de grosimea acestora.
De asemenea, puteți face două bucăți identice, pe care le lipiți împreună cu gem sau umplutură după gust.
Scufundam bucati lipite sau individuale in ciocolata alba si lasam sa se intareasca.
Pofta buna!