Ingrediente:
- ou – buc.;
- zahăr pudră – 80 g;
- maioneză – 80 g;
- unt – 90 g;
- făină – 230 g;
- praf de copt – 3/4 linguriță;
- sare – 4 g;
- vanilie – 4 g.
Mod de preparare:
Pune untul moale într-un bol, adaugă zahăr pudră, sare și vanilie. Amestecați ingredientele bine pană se formează o cremă.
Spargeți oul în amestecul cremos, adăugați maioneza și amestecați din nou. Turnați ⅓ din făină în masa cremoasă împreună cu praful de copt, frământați aluatul.
Adaugati faina ramasa in aluat si continuati framantarea. Pune aluatul intr-o punga de patiserie si foloseste un varf stea inchis pentru punga.
Acoperiți cu o foaie de copt tava și formați mici prăjituri pe ea dintr-o pungă de patiserie.
Mutați ușor punga în direcții diferite pentru a crea o textură ondulată pe fursecuri.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade – facem acest lucru în avans. Coaceți fursecurile timp de 10-15 minute.
Pentru decor, puteți stropi biscuiții cu zahăr pudră. Asigurați-vă că preîncălziți bine cuptorul când coaceți prăjiturile, altfel nu veți putea păstra modelul în relief.
Pofta buna!