Ingrediente:
Aluat:
- 2 ouă
- 100 g zahăr
- vanilie – după gust
- un praf de sare
- 120 ml ulei de floarea soarelui
- 280 g făină universală
- 1 lingurita praf de copt
Umplutura:
- 100 g unt
- 100 g nuci măcinate
- 120 g zahăr pudră
- 2-3 linguri gem de caise
- Rom după gust
Decor:
- Ciocolata pentru glazura
Mod de preparare:
1. Aluat: Batem ouale intr-un bol, adaugam zaharul si condimentam cu vanilie – amestecam cu telul. Apoi, adăugați un praf de sare în bol și turnați uleiul de floarea soarelui – amestecați din nou.







6. Bateți untul și zahărul până devine spumos. Adăugați nucile măcinate, dulceața de caise și romul. Amestecați bine. Umpleți cupcakes-urile terminate cu umplutura pregătită și lăsați-le să se răcească. Se imbraca apoi in ciocolata.
7. Servește aceste fursecuri fragede, fără unt, umplute cu dulceață de caise și parfumate cu vanilie și ciocolata cu dragoste, gust deosebit și bucurie.
Pofta buna!