Panificatie

Fursecuri delicioase cu umplutură de nucă și gem de caise, glazură de ciocolată

 

 

Fursecuri delicioase cu umplutură de nucă și gem de caise, glazură de ciocolată

 

Ingrediente:  

Aluat:

  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • vanilie – după gust
  • un praf de sare
  • 120 ml ulei de floarea soarelui
  • 280 g făină universală
  • 1 lingurita praf de copt

Umplutura:

  • 100 g unt
  • 100 g nuci măcinate
  • 120 g zahăr pudră
  • 2-3 linguri gem de caise
  • Rom după gust

 Decor:

  • Ciocolata pentru glazura

 

Mod de preparare: 

1. Aluat: Batem ouale intr-un bol, adaugam zaharul si condimentam cu vanilie – amestecam cu telul. Apoi, adăugați un praf de sare în bol și turnați uleiul de floarea soarelui – amestecați din nou.

Fursecuri moi, fără unt, umplute cu gem de caise și acoperite cu nucă de cocos
Fursecuri moi, fără unt, umplute cu gem de caise și acoperite cu nucă de cocos
Fursecuri moi, fără unt, umplute cu gem de caise și acoperite cu nucă de cocos
2. Turnați apoi făina universală cernută într-un bol și adăugați praful de copt – amestecați bine și faceți un aluat.
Fursecuri moi, fără unt, umplute cu gem de caise și acoperite cu nucă de cocos
Fursecuri moi, fără unt, umplute cu gem de caise și acoperite cu nucă de cocos
Fursecuri moi, fără unt, umplute cu gem de caise și acoperite cu nucă de cocos
3. Puneți aluatul rezultat pe pergament, apoi acoperiți-l cu o a doua bucată de pergament și întindeți-l cu un sucitor într-un dreptunghi mare.
4. Apoi, folosind o matriță decorativă rotundă, modelați biscuiți în aluat și așezați-le pe o tavă de copt tapetă cu hârtie de copt, drăguțe și îngrijite una lângă alta.
Fursecuri moi, fără unt, umplute cu gem de caise și acoperite cu nucă de cocos
5. Coacem in cuptorul preincalzit 15-20 minute la 170°C pana se rumenesc.

Fursecuri moi, fără unt, umplute cu gem de caise și acoperite cu nucă de cocos

6.  Bateți untul și zahărul până devine spumos. Adăugați nucile măcinate, dulceața de caise și romul. Amestecați bine. Umpleți cupcakes-urile terminate cu umplutura pregătită și lăsați-le să se răcească. Se imbraca apoi in ciocolata.

7. Servește aceste fursecuri fragede, fără unt, umplute cu dulceață de caise și parfumate cu vanilie și ciocolata cu dragoste, gust deosebit și bucurie.

 

Pofta buna!

 

 Sursa