Ingrediente:
Aluat:
- 100 g unt moale
- 100 g smantana
- 1 galbenus de ou
- 1 lingura zahar
- un praf de sare
- un praf de vanilină
- 200g faina
- 8 g praf de copt
Umplutura:
- 200 g branza de vaci
- 1 lingura albus de ou
- 60 g zahăr pudră
- 1 lingura de faina
- 1 lingura amidon de porumb
Decor:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
1. Aluat: Intr-un bol se pune untul inmuiat, se adauga smantana si se toarna galbenusul de ou.
În continuare, presară zahăr în bol și adaugă un praf de sare și vanilie – amestecă bine cu un tel.
2. Apoi, turnați făina și praful de copt în bol în 2 etape – amestecați bine și modelați cu mâna aluatul într-o bilă. Acoperiți vasul și puneți la frigider pentru 15 minute.
3. Umplutura: Se pune branza de vaci intr-un alt bol, se toarna albusul, se presara zahar pudra, se adauga faina si amidonul de porumb – se amesteca bine cu o furculita si se transfera intr-o punga de decor cu o spatula.
4. Întindeți aluatul rezultat de la frigider cu ajutorul unui sucitor la o grosime de 3-4 mm și folosiți un ciocan pentru a crea un model pentru viitoarele fursecuri pe aluat.
Folosind o roată decorativă, creați cercuri pe aluat și lăsați deoparte marginile rămase ale aluatului. Apoi, folosind mâinile, modelați cercurile în conuri (cum ar fi conurile de înghețată) și umpleți-le cu umplutura pregătită.
Repetați procesul pentru fiecare rundă de aluat.
5. Așezați conurile umplute rezultate pe o foaie de copt tapetată cu hârtie de copt, îngrijit una lângă alta, cu spații între ele.
6. Coacem in cuptorul preincalzit 15-20 minute la 180°C pana se rumenesc.
7. După copt, stropiți-le cu zahăr pudră și serviți-le cu dragoste, gust deosebit și zâmbetul pe buze.
Poftă bună!