Panificatie

Fursecuri extraordinare, moi cu dulceata. Un răsfăț delicios pentru întreaga familie – reteta rapida si usoara

 

 

Fursecuri extraordinare, moi cu dulceata. Un răsfăț delicios pentru întreaga familie – reteta rapida si usoara

 

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 120 g unt moale
  • 150 g zahăr
  • 350-400 g faina
  • coaja rasa a 1 lamaie
  • 8 g praf de copt
  • dulceata de fructe – dupa gust

Decor:

  • zahăr pudra

 

Mod de preparare:

1. Bateți ouăle și zahărul cu un tel până se omogenizează.

2. Adăugați untul moale – la temperatura camerei – și amestecați.

3. Adăugați coaja de lămâie rasă și amestecați.

4. Adăugați jumătate din făina cernută, praful de copt și amestecați cu o lingură sau o spatulă.

5. Adăugați treptat făina rămasă și frământați aluatul cu mâinile. Ar trebui să fie neted, omogen, moale și nelipicios.

Fursecuri extraordinare cu gem. Gustarea ideală pentru cafea sau ceai!
6. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l la frigider pentru 60 de minute.

7. Pe o planșă înfăinată, întindeți aluatul într-o foaie de 4-5 mm grosime. Din aluatul rotund se taie cercuri cu diametrul de 6-7 cm.

Fursecuri extraordinare cu gem. Gustarea ideală pentru cafea sau ceai!

8. Pune o lingurita de dulceata in centrul fiecarui cerc de aluat.

Fursecuri extraordinare cu gem. Gustarea ideală pentru cafea sau ceai!

9. Apoi lipiți marginile împreună, creând o formă de tub.

Fursecuri extraordinare cu gem. Gustarea ideală pentru cafea sau ceai!

10. Pune fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Fursecuri extraordinare cu gem. Gustarea ideală pentru cafea sau ceai!

11. Coaceți fursecurile timp de 15-20 de minute într-un cuptor preîncălzit la 190 °C.

Fursecuri extraordinare cu gem. Gustarea ideală pentru cafea sau ceai!

12. Se lasa sa se raceasca si se presara cu zahar pudra.

Fursecuri extraordinare cu gem. Gustarea ideală pentru cafea sau ceai!

13. Serviți-le cu dragoste și mult gust!

Fursecuri extraordinare cu gem. Gustarea ideală pentru cafea sau ceai!

 

Poftă bună!

 

 Sursă