Ingrediente:
- 2 ouă
- 120 g unt moale
- 150 g zahăr
- 350-400 g faina
- coaja rasa a 1 lamaie
- 8 g praf de copt
- dulceata de fructe – dupa gust
Decor:
- zahăr pudra
Mod de preparare:
1. Bateți ouăle și zahărul cu un tel până se omogenizează.
2. Adăugați untul moale – la temperatura camerei – și amestecați.
3. Adăugați coaja de lămâie rasă și amestecați.
4. Adăugați jumătate din făina cernută, praful de copt și amestecați cu o lingură sau o spatulă.
5. Adăugați treptat făina rămasă și frământați aluatul cu mâinile. Ar trebui să fie neted, omogen, moale și nelipicios.

7. Pe o planșă înfăinată, întindeți aluatul într-o foaie de 4-5 mm grosime. Din aluatul rotund se taie cercuri cu diametrul de 6-7 cm.
8. Pune o lingurita de dulceata in centrul fiecarui cerc de aluat.
9. Apoi lipiți marginile împreună, creând o formă de tub.
10. Pune fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt.
11. Coaceți fursecurile timp de 15-20 de minute într-un cuptor preîncălzit la 190 °C.
12. Se lasa sa se raceasca si se presara cu zahar pudra.
13. Serviți-le cu dragoste și mult gust!
Poftă bună!