Panificatie

Fursecuri fragede umplute cu lapte condensat – Ușor, simplu și rapid, rezultatul este delicios

 

 

Fursecuri fragede umplute cu lapte condensat – absolut delicioase!

 

Ingrediente:

Pentru Aluat:

  • 200 g unt moale
  • 200 g făină de grâu
  • 300 g amidon de porumb
  • pliculețe praf de copt
  • 1/2 pliculeț bicarbonat de sodiu
  • 150 g zahăr pudră
  • 3 gălbenușuri
  • 1 pliculeț extract de vanilie
  • coaja de la o lămâie

Umplutură:

  • Lapte condensat fiert, dulce de leche
  • Fulgi de cocos

Mod de preparare:

  • Începem prin a pune într-un bol toate ingredientele uscate: făina, amidonul, praful de copt și bicarbonatul. Amestecăm pentru a le combina.
  • Într-un alt bol, punem untul moale și zahărul pudră. Mixăm pentru câteva minute, până obținem o cremă ușor aerată. Adăugăm apoi gălbenușurile, vanilia și coaja de lămâie și mai mixăm puțin.
  • Punem ingredientele uscate peste cele umede și amestecăm pentru a forma un aluat. Apoi o sa continuam pe blat pana obtinem un aluat foarte omogen.
  • Va fi un aluat fărâmicios, ușor lipicios, însă nu trebuie să îl frământăm prea mult, ci doar să-l formăm într-un dreptunghi pe care îl dăm la rece pentru o oră.
  • Aluatul rece se va întinde mai ușor, așa că îl întindem cu un sucitor, într-o foaie cu grosimea de aproape 1cm.
  • Pentru a fi mai ușor, vă recomand să întindeți aluatul între două foi de copt, astfel acesta nu se va lipi.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.

  • Tăiem cercuri de dimensiunea dorită din foaia de aluat, Cu restul de aluat formăm o altă foaie și tot așa, până epuizăm aluatul.
  •  fursecurile tăiate pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și le dăm la rece pentru 10 minute. În acest fel, își vor păstra forma la copt.
  • Coacem furscurile la 180 graade pentru aproximativ 10 minute, până sunt ușor aurii pe margine. Fursecurile vor fi moi, așa că e important să le lăsăm să stea pentru 10 minute înainte de a le pune pe un platou, pentru a nu se rupe.
  • Înainte de asamblare, răciți-le puțin.

Fursecuri simple cu unt | TeMănânc.ro

  • Folosind o pungă pentru decor, adăugăm cam o linguriță de dulce de leche peste o jumătate de fursec. Deasupra adăugăm cealaltă jumătate și presăm pentru a distribui uniform umplutura.
  • Presărați această parte laterala cu fulgi de cocos. Faceți același lucru și cu ceilalti biscuiti. Dacă nu aveți lapte condensat fiert la îndemână, puteți folosi orice gem dens.
  • Dăm fursecurile la rece pentru a se frăgezi.

O fotografie cu Maicenitas!

Pofta buna!

 

 Sursa