Ingrediente:
Aluat:
- 150 g unt – (temperatura camerei)
- 125 g zahăr
- zahăr vanilat – după gust
- 60 ml ulei
- 1 ou
- 100 g faina de migdale
- 5 g praf de copt
- 400 g făină simplă
- un praf de sare
Glazură:
- 200 g ciocolată neagră
- 1 lingura ulei
- 100 g migdale prajite tocate
Mod de preparare:
1. Puneți untul la temperatura camerei, zahărul, zahărul vanilat, uleiul și ouăle într-un castron oval și amestecați cu un tel.
Adăugați făina de migdale și praful de copt și amestecați din nou. Se adauga apoi faina, se condimenteaza cu un praf de sare si se amesteca din nou bine, se framanta cu mana si se adauga restul de faina.





4. Așezați-le pe o foaie de copt tapetă cu hârtie de copt, îngrijit una lângă alta.
5. Coaceți-le în cuptorul preîncălzit pentru 15-20 de minute la 180°C.
6. Puneti ciocolata neagra cu putin ulei intr-o cratita mica.
7. Gătiți-l la foc mic până se dizolvă, amestecând cu o lingură.
8. Odată fiert, transferați-l într-un castron mic, stropiți cu migdale prăjite mărunțite și amestecați.
9. Înmuiați fursecurile coapte în el.

10. Așezați-le într-un coș cu hârtie decorativă.

Pofta buna!