Panificatie

Fursecuri moi, ușoare și incredibil de gustoase cu Nutella

 

 

Fursecuri moi, ușoare și incredibil de gustoase cu Nutella

 

Ingrediente: 

  • 300 g faina speciala simpla
  • 120 g unt
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 pachet. zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • Nutella

 

Mod de preparare: 

1) Se toarnă într-un bol făina cernută împreună cu zahărul, praful de copt și zahărul vanilat. Adăugați untul înmuiat, tocat și frământați până se desprinde aluatul de vas.

Adauga ultimele ouale si amesteca-le treptat. Frământați din nou până când aluatul este compact.

2) Înfășurați aluatul în folie alimentară și lăsați-l să se odihnească la frigider timp de 30 de minute.

Când aluatul este gata, întindeți-l și tăiați cercuri cu diametrul de 5-6 cm folosind o ceașcă sau un tăietor de biscuiți.

3) Un lot va produce aproximativ 20-30 de bucăți, în funcție de dimensiunea cercului.

4) Așezați o lingură de Nutella în centrul cercului și închideți cercul astfel încât marginile să se întâlnească în mijloc așa cum se arată în imagine.

Pune fursecurile umplute pe o tava acoperita cu hartie de copt si lasa-le sa inghete.

prăjituri

 

5) După congelare, se dau la cuptorul preîncălzit la 160 de grade pentru 5 minute pentru a nu-și pierde forma, apoi se mai coace încă 5 minute la 180 de grade.

6) Lăsați fursecurile terminate să se răcească complet și bucurați-vă de gustul lor delicios.

 

Poftă bună!

 

 Sursa