Delicioase și frumoase prăjituri turcești. Aceste fursecuri sunt făcute din ingrediente obișnuite care se află mereu în frigider. Nu o să mint, în primul rând m-a atras aspectul lor, unde prin fâșiile subțiri de aluat se vedea o umplutură dulce-acrișoară strălucitoare sub formă de dulceață. Există mai mult decât suficientă umplutură pentru a obține un echilibru de aromă. Ei bine, zahărul pudră aici servește mai mult ca decor, dacă este necesar. Per total, prăjiturile sunt drăguțe și gustoase. Cred că o să-ți placă. Le puteți manca cu familiei dvs. sau le puteți adăuga în cutiile de prăjituri pe care le oferiți prietenilor. Gătește cu plăcere! Fă-ți familia și prietenii fericiți.
Ingrediente:
Pentru test:
- 1 ou mediu;
- 90 g unt;
- 50 g zahăr;
- 50 ml lapte;
- 240-260 g faina;
- o lingurita de zahar vanilat;
- lingurita praf de copt
- putina sare;
- ½ lingurita coaja rasa de portocala sau de lamaie (optional)
Pentru umplere:
- 200 g dulceata de capsuni sau alta dulceata;
- 1 lingurita gris.
Alte variante de umplutură: brânză dulce de vaci + zahăr, mere caramelizate, nuci tăiate + zahăr, fructe uscate tocate mărunt.
Din aceste ingrediente veți obține 16 bucăți (aproximativ 600 g).
Mod de preparare:
Pregătiți aluatul: bateți oul, zahărul pudră, zahărul vanilat, un praf de sare, coaja rasă de portocală și laptele până se omogenizează cu ajutorul unui tel. Toate ingredientele pentru aluat trebuie să fie la temperatura camerei! Adăugați unt moale. Se amestecă foarte bine. Adăugați jumătate din făina cernută și praful de copt. Se amestecă cu un tel până se omogenizează. Apoi adăugați treptat restul de făină și frământați aluatul cu mâinile. Ar trebui să fie moale, neted și nelipicioas. Acoperiți aluatul cu folie alimentară și lăsați-l la frigider pentru 15 minute.
Pregătiți umplutura: amestecați dulceața și grisul (grișul va îngroșa umplutura și va împiedica scurgerea acestuia din prăjituri.
Formați fursecurile: Împărțiți aluatul în 2 părți egale. În timp ce lucrați la prima parte, puneți a doua la frigider. Se aseaza pe o masa infainata si se intinde aluatul intr-un strat rotund de 3-4 mm grosime. Tăiați-l în 8 sectoare egale.
Faceți 2 secțiuni parțiale paralele lângă ambele margini lungi ale fiecărui sector (ca în imaginea de mai sus).
Așezați aproximativ o linguriță de umplutură în mijlocul fiecărei secțiuni de aluat.
Apoi îndoiți-i marginile pe rând spre interior, îndreptând ușor benzile la nivelul lor. Lipiți cu mâinile baza fursecurilor rezultate.
Pune fursecurile pe o tava tapetata cu hartie de copt. Tăiați o parte din baza fiecăruia, astfel încât să fie uniforme și îngrijite.
Coacem fursecurile timp de 15-20 de minute, pana incepe blatul sa se rumeneasca, in cuptorul preincalzit la 180°C.
Le lasam sa se raceasca, apoi le stropim cu zahar pudra.
Acum bucurați-vă de prăjiturile voastre cu mare plăcere!
Mi se pare că astfel de fursecuri ar fi si potrivite pentru Anul Nou sau Crăciun!
Poftă bună!