Ingrediente:
– ghebe
INGREDIENTE PENTRU MARINADĂ LA 2 PAHARE DE APĂ
– 1 lingură de sare
– 1 lingură de zahăr
– 4 linguri de oțet
– un vârf de cuțit de sare de lămâie
– 2 frunze de dafin
– 3-4 boabe de piper
Mod de preparare:
1. Fierbeți ciupercile de 3 ori câte 15 minute.
2. Puneți ciupercile de fiecare dată în strecurătoare și spălați-le, astfel vor deveni mai deschise la culoare.
3. Apoi fierbeți marinada timp de 5 minute, turnați-o în borcane și capsați borcanele.
Rețeta nr.2
Ingrediente:
– ghebe
– scorțișoară
– cuișoare
– boabe de piper negru
– boabe de ienibahar
– frunze de dafin
– sare
– zahăr
– oțet de 9 % (1 lingură la un borcan de o.5 l)
Mod de preparare:
1. Fierbeți ciupercile timp de 1.5-2 ore până vor fi gata.
2. Scurgeți apa, spălați ciupercile și turnați deasupra apă curată, adăugați condimente după gust, sare, zahăr și oțet.
3. Înainte de a fierbe ciupercile a doua oară, trebuie să măsurați câte ciuperci încap într-un borcan de 0.5 l, ca să știți cât oțet să folosiți.
4. Fierbeți ciupercile timp de 15 minute, puneți-le în borcane sterilizate, acoperiți-le cu capace sterilizate și capsați-le.
Notă: la dorință puteți steriliza borcanele cu ciuperci înainte de a le capsa.
Poftă bună!