Gogoși cu smântână – De fiecare dată când le prepar îmi aduc aminte cu drag de copilărie și de cum ne răsfăța bunica cu ele…
Ingrediente:
500 g făină
o cană de smântână
sare
drojdie cât o nuca
4 ouă
1 cană ulei
200 g zahăr
esenţe după gust
Mod de preparare:
Se cerne făină şi se lasă într-un castron adânc.
Se freacă , spumă ouăle întregi cu zahărul , se adaugă smântână , sare şi drojdia frecată cu o linguriţă de zahăr până când devine fluidă.
Acest amestec se pune peste făină , se frământă un sfert de ora un aluat potrivit, adăugând treptat uleiul şi aromele.
Se lasă aluatul să crească o ora la cald. Se întinde o foaie din aluat şi se taie diferite forme geometrice , care se vor rumeni în ulei încins pe ambele părţi.
Se scot pe un platou în care am pus hârtie absorbantă şi se pudrează cu zahăr.
Să le savurați cu drag!
Pofta buna!