Ingrediente:
cartofi – 600 g
sare – dupa gust
apa de la catofii fierti – 100 ml
zahar – 1 lingura
drojdie – 1 lingurita
galbenusuri – 2 buc.
faina simpla – 400 g
ulei – 30 ml + pentru prajit
Mod de preparare:
Curatam cartofii, ii taiem bucatele si ii punem la fiert cu putina sare pana se inmoaie.
Scurgeti apa, dar puneti 100 de mililitri intr-o cana.
Cand apa este calduta, adaugati zahar si drojdie uscata si activati drojdia.
Pisati cartofii intr-un piure.
Adaugati la el drojdia si galbenusurile de ou si amestecati totul.
Apoi puneti jumatate din faina in bol si amestecati.
Se presara apoi cealalta jumatate si se ruleaza aluatul.
In cele din urma, adaugati ulei si faceti o minge din aluat.
Se acopera si se lasa sa creasca timp de o ora.
Ungeti un sucitor cu putin ulei si intindeti aluatul.
Impartiti-l in aproximativ 20 de parti egale.
Puteti sa va ungeti mainile pentru a preveni lipirea lor.
Se incinge uleiul intr-o tigaie si se prajesc chiftelele in el pe ambele parti pana devin frumos aurii.
Pofta buna!