Ingrediente:
500 g faina
200-250 ml apa calduta
50 ml ulei de floarea-soarelui
7 g drojdie uscata
3 linguri cu zahar tos
esenta de vanilie
coaja de lamaie
zahar pudra vanilat
sare
Mod de preparare:
Amesteca faina cu jumatate de lingurita cu sare, zaharul tos si drojdia uscata.
Toarna treptat apa calduta, esenta de vanilie si coaja de lamaie (sau portocala) dupa gust si framanta aluatul pana devine usor lipicios, dar omogen.
Incorporeaza uleiul si framanta mai departe pana nu se mai lipeste de maini. Acopera cu un prosop umezit si lasa aluatul de gogosi sa creasca 60-90 de minute sau pana isi dubleaza volumul.
Pune aluatul pe masa unsa cu ulei si framanta cat sa scoti aerul din el. Intinde foi potrivit de groase si decupeaza formele dorite (fie cu forma, fie cu gura unui pahar).
5. Lasa-le 30 de minute sa creasca si prajeste aceste gogosi pufoase de post in ulei infierbantat. Scoate-le pe un servet absorbant si pudreaza-le cu zahar vanilat.
Pofta buna !