Ingrediente:
1 cubulet jumatate de drojdie cu zahar, se amesteca intr-o cana pana devine lichid;
1 cana jumatate de lapte se pune la incalzit;
3 oua: 2 galbenusuri si unul intreg;
coaja de lamaie;
esenta de vanilie;
ulei (se incinge cam o cescuta);
faina: mai mult de jumatate de pachet…
Mod de preparare:
Astea fiind la indemana ne apucam de treaba: in faina se face ca un cuib in care se toarna ouale batute, drojdia, coaja de lamaie, vanilie si laptele putin cate putin, se amesteca pana se omogenizeaza si se intareste (se face coca) Se framanta bine apoi se pune uleiul incins (coca nu trebuie sa se mai lipeasca de maini apoi) faina se m
ai adauga in caz ca este prea moale.
Se lasa la dospit cam 30 de minute, daca mai este necesar se prelungeste.
Se intinde si se decupeaza gogosile cu cana (de preferat sa aiba marginea ascutita), apoi se mai lasa putin pana se prajesc.
Craticioara cu ulei din belsug. Cand gogoasa va pluti imediat dupa ce a fost pusa in ulei inseamna ca este destul de incins.
Pofta buna !
Sursa: Veverita’s Blog