Gogoşi mănăstireşti foarte bune după o reţetă românească autentică.
Timp de preparare: 30 min
Timp de gatire: 30 min
Gata in: 60 min
Ingrediente:
1 kg făină
1 cub drojdie proaspătă
150 g margarină
250 ml apă minerală
250 g zahăr
ulei pentru prăjit
sare
zahăr pudră amestecat cu scorţişoară
Mod de preparare:
1. Din cantitatea de făină se lasă deoparte circa o cană, iar restul se cerne într-un vas. Zahărul se dizolvă în apă minerală, iar drojdia cu 2 linguri de apă călduţă. Se toarnă apoi ambele lichide peste făină.
2. Se adaugă margarina caldă, restul făinii oprite şi sarea şi se frământă bine, bine până ce se obţine un aluat omogen. Se lasă să crească până îşi dublează volumul.
3. Apoi, aluatul se întinde cu sucitorul, se taie rondele cu gura unui pahar şi se prăjesc în baie de ulei.
4. Se scot gogoşile pe şerveţele de hârtie şi, după ce se răcesc, se presară cu zahăr pudră amestecat cu scorţişoară.
Pofta buna!