Clatite si Gogosi

Gogoși pufoase, umplute cu gem: sunt atât de bune, încât îți vei face un obicei din a le pregăti ori de câte ori vrei să îi răsfeți pe cei dragi!

 

 

Gogoși pufoase, umplute cu gem: sunt atât de bune, încât îți vei face un obicei din a le pregăti ori de câte ori vrei să îi răsfeți pe cei dragi!

 

Ce gogoși delicioase cu gem veti obtine din aceasta reteta! Pentru a le pregăti, nu trebuie sa fiti experti in bucatarie pentru ca se prepara foarte usor si pot fi pregatite chiar si de catre incepatori.

Puteți umple aceste gogoși cu orice fel de dulceață, gem sau chiar nutella. În acest scop este potrivita dulceața de casă pentru ca este naturala si stiti exact cat zahar ati folosit (asta daca aveti restrictii in ceea ce priveste alimentele dulci). Vă recomandăm să încercați să umpleți gogoșile cu gem de prune, căpșuni sau zmeură.

 

Ingrediente:

  • făină de grâu – 500 g
  • Drojdie – 11 g
  • vanilie – după gust
  • zahăr – 80 g
  • Ou – 1 buc
  • Unt – 60 g
  • Lapte – 250 ml
  • Sare – 0,5 linguriță
  • Gem/dulceata/ciocolata – 100 g
  • Ulei de floarea soarelui – pentru prajit

 

Mod de preparare:

Turnați laptele cald într-un castron mic. Se adauga drojdia uscata si 20 g zahar. Amesteca totul bine. Se lasa la temperatura camerei timp de 10 minute.

Se toarnă făina de grâu cernută într-un recipient separat. Adăugați zahărul, vanilia și restul de sare. Se adauga si oul. Se amestecă bine toate ingredientele.

Se toarnă amestecul de drojdie în compozitia rezultată. Amesteca totul din nou bine. Apoi turnați untul topit si se framanta un aluat omogen.

Acoperiți-l cu folie alimentară. Lăsați aluatul timp de 60 de minute iar după acest timp, se transferă pe o suprafață de lucru presărată cu făină. Amestecați bine.

Întindeți aluatul într-o foaie de cel mult 1 cm grosime si tăiați din el gogosi folosind un pahar obișnuit sau o formă specială.

Pune gogosile rezultate pe o masă tapetata cu făină si acoperiți-le cu un prosop. Se lasa la crescut cam 20 de minute.

Prăjiți gogosile într-o baie de ulei încins (în ceaun sau într-o tigaie cu fundul gros) până devin aurii pe ambele părți.

Lasă gogoșile să se răcească puțin. Umpleți seringa de patiserie cu gem apoi umple gogoșile.

 

 Pofta buna!

 

 Sursa