Atunci cand nu aveti prea mult timp la dispozitie puteti prepara acest minunat desert. Familia va fi innebunita dupa el, datorita gustului sau racoritor!
Ingrediente:
1 lămâie
1 lime
2 ouă
200 g + 7 linguri zahăr
100 g griș
500 ml lapte
nuci
Mod de preparare:
Spălăm foarte bine lămâia și lime-ul, apoi răzăluim coaja lor și le stoarcem zeama.
Punem ouăle împreună cu 200 g zahăr într-un castron și amestecăm bine.
Adăugăm și grișul și amestecăm totul. Punem acest amestec într-o cratiță și încetul cu încetul adăugăm laptele, amestecând continuu.
Începem să fierbem la foc mic, amestecând mereu. Când începe să fiarbă, adăugăm coaja rasă de lămâie și lime.
Amestecând continuu fierbem aproximativ 15 minute, după care luăm de pe foc și acoperim cratița cu un capac. Amestecăm zeama de lămâie cu cele 7 linguri de zahăr, și o turnăm într-o formă de silicon.
Punem această formă in cuptorul cu microunde și încălzim 5 minute la cea mai mare temperatură. Această zeamă se va trasforma într-un sirop și va avea o culoare maronie, de caramel.
Putem prepara acest sirop și fierbând zeama de lămâie cu zahărul la foc mic până se caramelizează zahărul.
Grișul fiert îl amestecăm cu mixerul. Grișul răcit îl punem în forma de silicon, peste siropul de caramel, uniformizăm și punem la frigider pentru 3 ore.
După cele 3 ore, scoatem de la frigider și răsturnăm desertul pe o tavă. Presărăm cu nuci tăiate și il putem savura.
Pofta buna!
Sursa: Sufletul Romaniei