Ingrediente:
200 g piscoturi
100 ml smantana lichida pentru frisca
200 g capsune proaspete + 40g zahar
80 g zahar
250 g branza mascarpone
125 ml lapte
Pentru ornat:
100-125 g frisca mixata + 50 g ciocolata alba
Mod de preparare:
Spala capsunele, scoate-le coditele, apoi sterge-le bine cu un servet de bucatarie. Taie-le in feliute potrivite si pune-le intr-un vas. Adauga 40 grame de zahar si lasa-le in vas o ora: se va forma un suc delicios si parfumat.
Intre timp mixeaza smantana pentru frisca, iar in alt vas amesteca branza mascarpone (rece) si zaharul. Incorporeaza frisca in crema de mascarpone – cu grija, cu miscari de jos in sus.
Scurge sucul lasat de capsune in alt vas si amesteca-l cu laptele. Inmoaie piscoturile in sucul de lapte cu capsune, cateva secunde pe fiecare parte.
Formeaza un strat de piscoturi intr-o forma dreptunghiulara. Pune peste piscoturi jumatate din crema de mascarpone, iar peste crema asaza jumatate din feliile de capsune. Acopera capsunele cu alt strat de piscoturi, stropeste-le cu 1-2 linguri de suc, adauga crema de mascarpone ramasa si restul feliilor de capsune.
Orneaza tiramisu cu frisca mixata si ciocolata alba tocata marunt. Pune prajitura in frigider pentru 2-3 ore, apoi savureaz-o cu pofta!
Pofta buna!
Sursa: Colectionarul