Vă prezentăm o rețetă de hering delicios, marinat în stil olandez. Acesta se prepară uimitor de simplu, fiind perfect dacă v-ați hotărât să marinați heringul pentru prima dată. Obțineți un pește deosebit de fin, dulce, suculent și foarte delicios. Este perfect pentru a fi servit atât la cina de familie, cât și la masa de sărbătoare.
Ingrediente:
-2 pești hering congelați
-2 cepe
-1/2 de lămâie
-6 lingurițe de zahăr
-4 lingurițe de sare
-1 morcov
-10-12 frunze de dafin
-8-10 boabe de piper negru
Mod de preparare:
1. Decongelați peștele la temperatura camerei. Spălați-l și aranjați-l pe un prosop de bucătărie. Îndepărtați pielea și măruntaiele. Tăiați peștele bucăți de mărime medie.
2. Spălați lămâia și tăiați-o rondele subțiri.
3. Dați morcovul prin răzătoarea mare. Curățați și tăiați ceapa rondele.
4. Aranjați ingredientele în borcan, în straturi, precum urmează: câteva rondele de ceapă, frunza de dafin, o priză de morcov ras, o felie de lămâie, 0.5 linguriță de zahăr, 1 priză de sare și piper. Aranjați un start de pește, apoi iarăși legumele și condimentele. Alternați astfel straturile, până veți umple borcanul. Apăsați-le puțin.
5. Închideți borcanele cu capace și dați-le la frigider, pentru 2-3 zile.
Notă: Din ingredientele de mai sus veți obține 2 borcane cu pește, a câte 0.5 l fiecare.
Poftă bună!