Placinte si Rulade

Plăcinte delicioase umplute cu cremă de brânză și dulceată de cirese

 

 

Placinte delicioase umplute cu cremă de brânză și dulceata de cirese

 

Ingrediente :

  • 2 foi de foietaj congelat
  • 300 g crema de branza
  • 1/4 oră zahăr
  • 1 galbenus
  • 1 lingura extract de migdale, optional
  • 1 oră dulceata de cirese sau gem
  • 1 galbenus de ou, batut cu 2 linguri de apa

 

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 180 de grade. Tapetați două foi de copt cu hârtie de copt.

Se amestecă crema de brânză, zahărul, gălbenușul de ou și se extrage într-un bol și se amestecă până se omogenizează.

Luați o foaie de aluat din frigider. Se rulează și se taie în 4 dreptunghiuri egale.

Pune două linguri de umplutură în mijloc și aceeași cantitate de  dulceata de cirese.

Îndoiți cele patru margini spre mijloc pentru a acoperi umplutura și sigilați bine cu degetele.

Dacă este necesar, apăsați ușor partea de sus a aluatului cu un sucitor și transferați în tavă.

Ungeți cu gălbenușul de ou și apă. Coaceți 20 de minute până devin aurii, iar în acest timp pregătiți a doua porție.

aluat foietaj

Pofta buna!

 

 Sursă