Hrean ras la borcan cu otet si miere
Nu poate sa te prinda iarna fara sa pui un borcan de hrean cu otet si miere la pastrat pentru sezonul rece.
Tinut in camara, la racoare, sau la frigider, hreanul cu otet si miere, se poate pastra cateva luni, timp in care, te poti bucura de un aliat de nadejde impotriva gripei si al racelii precum si al afectiunilor respiratorii.
Pentru a prepara hrean la borcan cu otet si miere, avem nevoie de:
200 gr. hrean
1 lingura ras de sare
2 linguri generoase de miere
2 linguri de otet de 9 gr
50 ml. apa
Hreanul se spala si se curata de coaja, dupa care se da prin razatoarea fina. Se adauga, apa, otetul, sarea si mierea, dupa care se amesteca foarte bine pana se dizolva de tot mierea si sarea. Se pune in borcan si se da la rece.
Consumat in sezonul rece, alaturi de sosusi, tocanite, sau alaturi de orice alt fel de mancare preferam, hreanul intareste sistemul imunitar si tine gripa si raceala la distanta. Nici aparatul respirator afectat adesea pe perioada iernii, nu ramane indiferent la consumul hreanului.
Deoarece hreanul se gaseste proaspat si iarna, se recomanda sa nu se faca o cantitate prea mare o data.
Fiind iritant, hreanul se recomanda sa se consume cu precautie de persoanele cu sensibilitate gastro-intestinala, ulcer sau gastrita.