Aperitive si Gustari

Hribi murați la borcan pentru iarnă, foarte ușor de preparat. Ciuperci de pădure murate – rețete grozave pe care eu le folosesc de mulți ani

 

Hribi murați la borcan pentru iarnă, foarte ușor de preparat. Ciuperci de pădure murate – rețete grozave pe care eu le folosesc de mulți ani

 

Ciupercile de pădure murate sunt foarte gustoase.  Aceste retete  sunt foarte ușor de preparat, daca nu mai vrei sa-i pastrezi in pungi in pungi la congelator.Eu folosesc aceste două rețete de mulți ani, iar familia mea este foarte mulțumită de cum îmi ies ciupercile murate. Te sfătuiesc să le încerci și tu.

 

1,Hribi mutați in otet

 

Ingrediente:

  • Hribi – 1,5 kg
  • Ienibahar – 6 buc
  • Frunza de dafin – 2 buc
  • Zahăr – 1 linguriță
  • Sare – 1 lingura
  • Oțet – 3 lingurițe
  • Apă – 1 l

 

Mod de preparare:

Curățați ciupercile de murdărie și resturi și tăiați tulpinile. Tăiați ciupercile mari în jumătate.

ciuperci într-o tigaie

Fierbeți in apa ciupercile timp de 5-7 minute. Scurgeți-le printr-o strecuratoare si lasați-le la racit.

Fierbe apa separat, se adauga frunza de dafin, ienibahar, sare si zahar. Gatiti marinata timp de 2 minute.

marinata pentru ciuperci

Adăugați hribii fierți  și gătiți-i în marinată pentru încă 10-15 minute.

Puneți hribii în borcanele curate și umpleți cu marinată. Adăugați 1,5 linguriță la fiecare borcan, oțet 9% și închideți capacele. Se răcesc borcanele la temperatura camerei  și dupa se păstrează la frigider.

ciuperci în borcane

Ciupercile marinate în borcane pot fi servite ca o gustare independentă sau folosite pentru gătit. Opțiuni excelente ar fi pentru o varietate de salate, pizza.
În plus, hribii  murți pentru iarnă sunt potriviți  si pentru pregătirea unor  garnituri.

2. A doua reteta pentru ciuperci murate în oțet:

Ingrediente:

  • 1 kg hribi

pentru marinată – la 1 litru de apă:

  • 1 lingură sare
  • 1 linguriță zahăr, 2 frunze de dafin
  • 2.5 linguri oțet 9%, 2 cuișoare, câteva crenguțe de mărar
  • 5 boabe de piper negru și ienibahar

 

Mod de preparare:

Curăță ciupercile și spală-le bine, apoi pune-le într-un castron cu apă și lasă-le acolo timp de 30 de minute. După jumătate de oră scurge ciupercile și pune-le într-o oală. Adaugă o cantitate mare de apă și fierbe ciupercile timp de 20 de minute, apoi strecoară-le și clătește-le.

Pune ciupercile într-o cratiță, acoperă-le cu apă și adaugă toate ingredientele pentru marinată, cu excepția oțetului. Fierbe ciupercile în marinată timp de 10 minute, apoi toarnă oțetul și mai lasă-le la fiert încă 10 minute.

ciuperci murate in otet reteta

Pune ciupercile în borcane sterilizate și toarnă marinata peste ele. Închide imediat capacele, întoarce-le cu susul în jos, acoperă-le cu o pătură și lasă-le să se răcească.

 

3. Ciuperci murate în saramură

 

Ingrediente:

  • 1 kg  hribi

Ingrediente pentru saramură:

  • 1/2 cană apă, 2 lingură sare
  • 5 boabe piper negru, 1 frunză dafir
  • 2 cuișoare, 4 frunze de coacăz
  • 1 crenguță de mărar

 

Mod de preparare:

Curăță ciupercile, clătește-le bine, apoi taie-le în bucăți. Pune ciupercile astfel pregătite într-un vas cu apă clocotită și așteaptă să fiarbă, apoi îndepărtează spuma. Adaugă ingredientele pentru saramură în vasul cu ciuperci (ingredientele date sunt pentru un litru de apă) și gătește-le timp de 20-25 de minute.

Lasă ciupercile să se răcească, apoi pune-le în borcane și sigilează capacele.

ciuperci murate in saramura reteta

Pune borcanele cu ciuperci într-o pivniță sau în frigider. Ciupercile vor putea fi consumate după 40-45 de zile.

Pofta buna!

 

Sursa

Sursă