Panificatie

I se spune aluatul „Pooh”. Știi de ce? Aluat “Pooh” pe baza de iaurt – fără ouă! Se poate folosi pentru pizza, placintă, brioșe

 

 

 

 

Aluat “Pooh” pe baza de iaurt – fara oua! Acest aluat se poate coace totul: pizza, placinte, briose (in aluat, puteti adauga vanilie, un pic mai mult zahar si un pic de margarina topita).

Daca observati ca in 30 de minute nu a crescut mult sa nu va faceti griji, deoarece asa trebuie sa fie. Acest aluat creste la coacere.

 

Ingrediente:

1 pahar de iaurt de (250)
0.5 pahar de ulei vegetal
1 pachet (11 grame) de drojdie uscata
1 lingurita de sare
1 lingura de zahar
3 pahare de faina de grau
umplutura poate fi oricare

 

Mod de preparare:

1. Iaurtul il amestecam cu untul si il punem putin la cald, se adauga zaharul si drojdia.

2. Se cerne faina care a fost tinuta la cald. Daca este prea rece, aluatul nu va creste asa cum ne dorim.

3. Se face un loc in centrul fainii si se pune sarea si amestecul de iaurt.

4. Se framanta aluatul, se acopera si pune la cald timp de 30 de minute.

5. Aluatul obtinut va fi pufos si usor, ca o pana.

6. In timp ce creste aluatul vom pregati umplutura.

7. Din acest aluat am putea face pateuri, divizam acest aluat bucatele mici pe care le intindem, punem umplutura si le incleiem.

8. Asezam foaia de copt in forma si o ungem, dupa care asezam pe ia pateurile.

9. Preincalzim cuptorul la 200 de grade si le dam la copt pana la maro-auriu.

 

Pofta buna! 

 

Sursa: I se spune aluatul „Pooh” uDuba

Tags