Ingrediente:
250 ml frisca lichida
Pentru topping:
4 oua mari
1 praf sare
1/2 lingurita cafea instant
1 1/2 ceasca zahar fin
1 ceasca unt nesarat
170 g ciocolata amaruie
Pentru crema “matase frantuzeasca”:
3 linguri unt moale
20 bucati biscuiti oreo pisati
Pentru crusta:
1 lingurita esenta de vanilie
100 g ciocolata razuita, fulgi de ciocolata etc.
Mod de preparare:
Pentru crusta, incinge cuptorul la 180 de grade si unge o tava cu unt.
Piseaza biscuitii Oreo si topeste untul intr-un castron, apoi amesteca cele doua ingrediente cu mixerul. Preseaza aluatul de biscuiti in tava pentru tarta si asigura-te ca ai presat aluat si pe marginile ondulate ale tavii. Da la cuptor circa 10 minute si lasa la racit blatul de prajitura.
Pentru crema, topeste ciocolata pe foc mic sau la microunde, apoi da deoparte si lasa sa se raceasca putin.
Mixeaza untul cu zaharul fin pana devine pufos, adauga vanilia, cafeaua, sarea, ciocolata racita. Adauga un ou si bate 5 minute la viteza mare. Curata marginile vasului si adauga al doilea ou, bate din nou cu mixerul 5 minute la viteza mare. Dupa fiecare 5 minute, opreste mixerul si adauga oul urmator dupa ce ai curatat cu o spatula marginile vasului. Continua sa amesteci pana ce crema are textura si gustul dorit. Toarna crema de ciocolata peste crusta racita, acopera cu folie de plastic si lasa la frigider minim 4 ore (cel mai bine este peste noapte).
Pentru topping, bate frisca lichida cu mixerul, adauga deasupra cremei frisca batuta bine si orneaza cu ciocolata razuita sau decoratiuni la alegere.
Pofta buna!
Sursa: Avram Florea