Chifle pufoase umplute cu lapte condensat fiert atât de gustoase, încât nu vă veți mai putea sătura! Le puteți savura în fiecare dimineață alături de o ceașcă de ceai sau cu lapte. Sunt dejunul perfect atât pentru maturi, cât și pentru cei mici. Preparați-le și dumneavoastră ca să vă convingeți cât de gustoase sunt!
Ingrediente :
Pentru aluat:
- 500 ml de lapte cald;
- 1/3 linguriță de sare;
- 25 gr de drojdie proaspătă (sau 10 gr de drojdie uscată);
- 3 ouă;
- 220 gr de zahăr;
- 1 kg de făină;
- 180 gr de unt la temperatura camerei.
Pentru umplutură:
- 1 cutie de lapte condensat fiert.
Pentru aluat Streusel:
- 80 gr de unt la temperatura camerei;
- 150 gr de făină;
- 50 gr de zahăr.
Mod de preparare :
1. În laptele cald, adăugați sare, drojdie, zahăr și ouă. Amestecați bine ingredientele.
2. Încorporați o parte din făină, adăugați untul moale, amestecați, apoi adăugați treptat făina rămasă și frământați aluatul în vas, apoi pe suprafața de lucru înfăinată.
3. Acoperiți aluatul și îl dați la loc cald pentru 1,5-2 ore.
4. Pregătiți aluatul Streusel. Amestecați untul moale cu zahăr și făină.
5. Transferați aluatul pe blatul de lucru, îl lucrați și îl împărțiți în 20-22 de bucăți egale, pe care le rotunjiți și le acoperiți, să nu se usuce la suprafață.
6. Întindeți lipii dreptunghiulare, adăugați 1/2 lingură de aluat Streusel și 1 linguriță de lapte condensat.
7. Acoperiți umplutura cu aluat, lipiți marginea, îndoiți părțile laterale și rulați un rulou.
Sfat. Nu adăugați prea mult aluat Streusel, chiflele vor fi crude în interior.
8. Formați astfel toate chiflele, le așezați pe tava tapetată cu hârtie de copt, le acoperiți și le lăsați pentru 35-40 de minute.
9. Ungeți chiflele cu ou bătut, le presărați cu aluatul Streusel rămas și le coaceți timp de 30-35 de minute la cuptorul preîncălzit până la 170°С.
10. Scoateți chiflele din cuptor și le acoperiți cu un prosop, până se răcesc complet.
Cât de apetisant arată aceste chifle minunate, incredibil de gustoase și nemaipomenit de pufoase!
Pofta buna !