Mod de preparare:
1. Desfaceţi căpăţâna de usturoi în căţei, curăţând doar stratul superior de coajă. Curăţaţi complet doar trei căţei.
2. Cei trei căţei de usturoi curăţaţi daţi-i printr-o răzătoare mică direct în paharul cu ulei de măsline, adăugaţi puţină sare, amestecaţi.
3. Spălaţi cartofii cu o perie şi tăiaţi-i în rondele cu grosimea de 1 cm.
4. Puneţi rondele de cartofi într-un bol, stropiţi cu uleiul îmbibat cu usturoi şi amestecaţi cu atenţie, pentru ca fiecare rondelă să fie unsă bine cu ulei.
5. Pregătiţi 6 bucăţi de folie îndoită în două, cu dimensiunea de 30 x 40 cm.
6. În mijlocul fiecărei bucăţi de folie puneţi cartofii şi câţiva căţei de usturoi. Condimentaţi cu sare şi piper. Tăiaţi în 3 fiecare felie de bacon şi aranjaţi pe fiecare porţie de cartofi câte 6 bucăţele. Ridicaţi marginile foliei, strângeţi puţin, turnaţi câte 0,5 pahare de apă şi îmbinaţi bine marginile. Gătiţi aproximativ 30 minute. Serviţi cartofii fierbinţi.
Pofta buna!
Sursa: Mamaplus.MD