Astazi va aduc o reteta de negresa cu ciocolata si visine, o prajitura de casa pe care nu ai cum sa n-o iubesti inca de la prima imbucatura. Este o reteta pe care o vei repeta iar si iar, cu toate fructele pe care le vei avea la indemana pe toata perioada verii si cand vei vrea si altceva sa o incerci cu branza.
Ingrediente:
- 200 g ciocolata
- 200 g unt
- 250 g zahar
- 5 oua
- 200 g faina
- 50 g cacao
- 10 g praf de copt
- esenta de vanilie
- In plus:
- ~300 g visine
Mod de preparare:
Spala visinele, scoate samburii si pune-le intr-o sita, sa se scurga de zeama.
Pune ciocolata si untul intr-o craticioara si topeste-le impreuna. Fie pe baie de aburi, amestecand din cand in cand, pana se omogenizeaza. Fie pe foc mic, amestecand continuu. Da deoparte si lasa la racit.
- poti folosi orice fel de ciocolata ai si iti place, eu am folosit ciocolata cu 52% cacao
Mixeaza ouale cu un praf de sare pana isi dubleaza volumul. Adauga zaharul si esenta de vanilie si mixeaza pana compozitia devine cremoasa si se deschide la culoare. Toarna amestecul de ciocolata cu unt si amesteca usor pana la omogenizare.
Separat, amesteca faina cu praful de copt si cacaoa, apoi cerne peste compozitia cu ciocolata. Amesteca usor cu o spatula, cu miscari de jos in sus.
Toarna compozitia pentru negresa intr-o tava (25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Distribuie visinele deasupra, din loc in loc.
Da tava la cuptor la foc mediu (180 grade sau 160 grade la cuptor electric cu ventilatie) pentru cca 45-50 de minute, pana negresa trece proba cu scobitoarea. Lasa negresa sa se tempereze in tava, apoi o scoti pe un gratar cu tot cu hartia de copt si o lasi sa se raceasca foarte bine. Indeparteaza hartia de copt si portioneaza dupa dorinta.
Pofta buna!