Eşti în căutarea unor remedii naturale pentru întărirea imunităţii?
Încearcă acest sirop de cătină cu ghimbir, miere şi lămâie!
Siropul imunizant de cătină este alcătuit din patru ingrediente bogate în vitamine, minerale şi antioxidanţi care te ajută să ţii la distanţă virusurile specifice sezonului rece.
Este recomandat să consumați cătină proaspătă sau conservată în miere în sezonul rece pentru a intări imunitatea. De asemenea, ceaiul de cătină intreține sănătatea și bunăstarea corpului.
Beneficiile cătinei
Cantitatea uriaşă de vitamina C, înzecită comparabil cu citricele și măceșele, reprezintă mare parte din puterea cătinii, însă nu este limitată doar la atât:
- Conţine din belşug și vitaminele A, B, E și K dar și fosfor, potasiu, magneziu și fier.
- Îmbunătăţeşte digestia
- Protejează organismul de infecţii virale
- Sprijină buna funcţionare a sistemului nervos
- Ajută la prevenirea şi ameliorarea inflamaţiilor din organism
- Încetineşte procesul de îmbătrânire celulară
Beneficiile mierii de albine
- Are efecte antiinflamatoare
- Este indicată persoanelor care se confruntă cu insomnie
- Deţine proprietăţi antibacteriene şi antioxidante
- Ajută digestia
Pentru a afla mai multe despre beneficiile mierii, vă recomandam după finalizarea acestui articol să citiți și 1 lingură de MIERE înainte de culcare – vezi ce MINUNI se întâmplă corpului tău.
Beneficiile ghimbirului
- Are efect energizant
- Ajută la scăderea nivelului de zahăr din sânge
- Îmbunătăţeşte digestia
- Luptă eficient împotriva răcelii şi gripei
Beneficiile lămâilor
- Echilibrează pH-ul din organism
- Conţine potasiu şi vitamina C din belşug
- Ameliorează simptomele respiratorii în caz de răceală, gripă sau altă infecţie virală
Cum să faci sirop de cătină cu miere, ghimbir şi lămâie
Ingrediente:
- 200ml sirop de cătină obţinut prin 500-600 grame de fructe
- 200g miere de albine
- sucul obţinut prin stoarcerea a 2 lămâi
- o bucată de ghimbir de 3-4cm dată pe răzătoare.
Modul de preparare:
- Zdrobeşte boabele de cătină cu ajutorul unei furculiţe şi strecoară cu ajutorul unui tifon sau al unei site, sau pur şi simplu mixează-le în blender până obţii un sirop gros.
- Adaugă apoi mierea de albine, ghimbirul dat pe răzătoare şi sucul de lămâie şi amestecă bine.
- Depozitează siropul într-un recipient cu capac şi păstrează la temperatura camerei sau la frigider.
Administrare:
Se ia câte o lingură de sirop de cătină cu o gură de apă, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, timp de 1-2 săptămâni, la schimbarea fiecărui anotimp, cu precădere la începutul toamnei.