Ingrediente:
-2 linguri de mustar;
-750 grame carne de porc;
-1/4 lingurita de sare;
-100 grame ceapa;
-5 linguri de sos iute de ardei;
-1/4 lingurita de piper negru macinat;
-jumatate de lingurita de otet de mere;
-3 linguri de vin rosu;
-100 grame cascaval tare;
-2 linguri ulei floarea-soarelui;
-100 grame ciuperci Champignon.
Mod de preparare:
1. Se fac niste taieturi oblice pe bucata de carne, dar sa nu fie mai groase de 2 centimetri.
2. Carnea se pune la marinat intr-un bol adanc si punem mustarul si sosul iute.
3 Condimentele le bagam bine printre bucatile de carne taiate, apoi se baga la rece pentru 2 ore.
4. Curatam ceapa si o taiam in semilune, urmand sa punem peste ea otet, sare si piper, apoi o punem la marinat pentru 10 minute.
5. Ciupercile le facem feliute.
6. Carnea se scoate din frigider si se pun ciupercile si ceapa intre feliile acesteia.
7. Carnea se unge cu ulei si vin, apoi se acopera cu folie de aluminiu si se baga la cuptor la temperatura de 200 grade Celsius pentru 45 de minute.
8. Dupa cele 45 de minute punem peste carne cascavalul si il mai bagam la cuptor pentru inca 5 minute.
Se poate adapta un pic reteta si sa se adauge nuci sau legume.
Pofta buna!
Sursa: Colectionarul