Timp de preparare: 10 min
Timp de gatire: 10 min
Gata in: 20 min
Ingrediente:
600 g piept de pui
150 g parmezan ras mărunt
2 ouă
100 g pesmet
sare și piper, rozmarin
puțin pătrunjel proaspăt (opțional)
Mod de preparare:
Pui în crustă de parmezan – rețetă simplă, delicioasă, rapidă și extrem de gustoasă!
O alternativă mai rapidă și mai sănătoasă la clasicul șnițel – mai ales dacă decizi să îl faci la cuptor în loc să prăjești în tigaie!
Taie felii subțiri pieptul de pui. Asezonează fiecare bucată cu sare și piper.
Pregătește 3 vase: în unul pune parmezanul ras, în unul ouăle bătute și în altul pesmetul.
Toacă pătrunjelul și amestecă-l cu ouăle bătute, împreună cu rozmarinul.
Încinge tigaia. Dă, pe rând, fiecare bucată prin: a) parmezan (scutură excesul); b) ouăle bătute (lasă excesul să se curgă); c) pesmet.
4. Încinge puțin ulei în tigaie. Pune 2-3 bucăți de pui (nu înghesui mai multe, nu are rost.
Decât dacă ai o tigaie mai mare) și lasă-le la prăjit 4-5 minute.
(Dacă vezi că se prăjește prea repede crusta, dă focul mai mic).
Întoarce pe partea cealaltă, mai lasă 5 minute la prăjit și scoate-le pe o farfurie.
Calciul se află pe locul al patrulea în organism, după apă, grăsimi şi proteine.
Este extrem de important, deoarece controlează impulsurile nervoase şi musculare, ritmul cardiac şi secreţia ori eliberarea de hormoni. Aşadar, este bine să incluzi în dietă alimente bogate în calciu.
Unul dintre alimentele care, cu siguranţă, credeai că îngraşă şi pe care făceai tot posibilul să-l elimini din meniu este parmezanul.
Acesta este chiar unul dintre produsele cele mai bogate în calciu, aşa că este chiar indicat să-l consum regulat.
Totodată, parmezanul este uşor digerabil şi are un conţinut redus de colesterol. În plus, este şi bogat în retinol, riboflavina, tocoferol şi niacină şi are, pe lângă calciu, sodiu şi zinc.
Cei care ţin dietă trebuie să ştie, totuşi, că 100 de grame de parmezan au 431 kcal, 28 de grame de grăsimi, 4 grame de carbohidraţi şi 28 de grame de proteine.
Pofta buna!
Sursa: SuntGospodina