Ingrediente:
- 500 ml lapte proaspăt cald
- 850 g făină simplă
- 1 și 1/2 linguriță. drojdie uscată
- 150 g zahăr
- 1 ou intreg + 1 galbenus
- 1/2 cană unt topit
- 1 lingura. oţet
ungere:
- gălbenuş
- 1 lingura. lapte proaspăt
- 1 lingura oţet
- susan
Mod de preparare:
Se toarnă laptele cald într-un bol, se adaugă drojdia uscată, zahărul, se adaugă ouăle întregi și gălbenușul.
Amesteca si la final adauga untul topit si otetul.
Adăugați treptat făina, sare și amestecați aluatul (frământarea durează aproximativ 10 minute).
La final, punem aluatul intr-un bol uns cu unt.
Se acoperă și se lasă la crescut într-un loc cald.
Tăiați aluatul crescut în 16 bucăți aproximativ egale.
Formați bile și lăsați din nou la crescut într-un loc cald sub un prosop de bumbac.
Apoi ia bilele una cate una de sub prosop.
Întindeți toate biluțele și rulați-le.
Asezati rulourile pe o tava tapetata cu hartie de copt.
Acoperiți și lăsați să crească a treia oară.
Intre timp se bate galbenusul cu putin lapte si o lingurita de otet.
Întindeți rulourile cu acest amestec și presărați cu susan.
Coacem 25 de minute in cuptorul preincalzit la 180°C.
După coacere, acoperiți rulourile cu un prosop timp de 10 minute.