Ingrediente:
4 cartofi mari
100 g branza tofu
1 ceapa rosie
2 linguri de maioneza de post
1/2 cutie de porumb
1/2 ardei kapia
sare si piper
cateva fire de ceapa verde
ulei vegetal
Mod de preparare:
Se spala bine cartofii si se fierb cu coaja, iar dupa 25 de minute, se curata coaja si se lasa sa se raceasca.
Intre timp, se curata ceapa rosie si se taie pai. Se caleste putin ceapa pana cand se inmoaie.
Dupa ce s-au racit cartofii, se taie pe jumatate, iar cu o lingurita se scobeste interiorul, pastrand restul de cartof ramas.
Cartoful scobit se pune intr-un bol si se adauga porumbul si ardeiul taiat cubulete mici.
Se taie si tofu cubulete mici si se adauga in bol, la fel si maioneza de post, sarea, piperul si cateva picaturi de ulei. Se amesteca totul foarte bine.
Cartofii se umple cu amestecul preparat si se pun in tava unsa cu ulei.
Peste cartofi se adauga ceapa calita si se tine tava in cuptorul preincalzit la 200 de grade timp de 15 minute pana cand se topeste branza si se rumenesc putin cartofii.
Se presara cu ceapa verde tocata sau marar si se servesc cartofii calzi.
Pofta buna!
Sursa: Healthy Zone