Placinta cu carne la cuptor – Un deliciu suculent, apetisant si aspectuos. Reteta mai jos
Ingrediente:
6-7 lipiicca
350 gr carne tocata
1 ceapa medie
3 oua
2-3 catei de usturoi
200 gr cascaval dat pe razatoaresmantana / maioneza
Mod de preparare:
Amesteca ceapa tocata marunt cu usturoiul si cu carnea. Adauga, potriveste de sare si piper si amesteca foarte bine compozitia.
Desfa lipiile si pune pe ele compozitia, distribuind-o uniform. Dupa cateva minute ruleaza fiecare lipie si pune-o intr-o tava rotunda, tapetata cu hartie de copt.
Stropeste-le cu maioneza sau smantana din belsug si presara piper si sare. Baga tava in cuptorul pentru aproximativ o jumatate de ora.
Cu cateva minute inainte de final presara cascaval peste rulouri.
Placinta cu carne pentru zilele de weekend si serile in familie
Ingrediente:
1 pachet foi placinta
700- 800 gr carne tocata pulpa pui
1 morcov gros
1 ceapa mare
1 leg. patrunjel
1 leg marar
1 ou
sare cu condimente
ulei masline
sos soia
Mod de preparare:
Curatam ceapa, morcovul. Spalam legumele si verdeata. Tocam ceapa si verdeata, radem morcovul.
Punem la incins cateva linguri de ulei masline intr-o tigaie, punem ceapa si morcovul la calit.
Cand ceapa devine transparenta, adaugam carnea tocata. Amestecam cu legumele si lasam sa se rumeneasca.
Adaugam cateva linguri sos de soia si sare cu condimente. Spre final adaugam verdeata.
Lasam sa se prepare bine carnea, apoi dam deoparte.
Pornim cuptorul.
Spargem si batem un ou intr-un castron.
Desfacem pachetul cu foi de placinta. Pe fiecare 2-3 foi, ungem cu putin ou batut, punem cateva linguri de carne si rulam, strangand capetele pe dedesupt.
Pregatim o tava cu hartie de copt, asezam placintele si le ungem pe deasupra cu ou batut.
Dam la cuptorul incins, la foc mediu, cam 20 minute maxim.
Cand devin rumene, le scoatem din cuptor si le lasam la racit.
Sunt grozave!
Pofta buna!