Inghetate

Înghețată de ciocolată catifelată cu mascarpone, foarte cremoasă, preparată acasă

 

 

Înghețată de ciocolată catifelată cu mascarpone, foarte cremoasă, preparată acasă

 

Ingrediente:

  • mascarpone – 220 g
  • smântână lichidă – 250 g, neîndulcită, bine răcită
  • iaurt strecurat – 3 linguri
  • cacao – 3 linguri, pulbere 100%
  • zahăr pudră – 80 – 90 g
  • zmeură, cirese, capsuni, dupa preferinte – 4 – 5 buc, înghețate
  • mentă – frunze proaspete pentru ornare
  • topping caramel, sau ciocolată sau altul la alegere

 

Mod de preparare:

Bateți smântâna până devine frișcă. Nu exagerați, deoarece există riscul ca aceasta să se taie și apoi să nu se mai omogenizeze cu celelalte ingrediente.

Separat, bateți brânza mascarpone cu iaurtul, cacaua și zahărul.

Combinați cu grijă cele două compoziții, amestecând până se omogenizează.

Turnați înghețata în cupe pre-răcite și băgați-le la congelator 1-2 ore pentru ca înghețata să se întărească.

Înghețata cu mascarpone nu trebuie să se întărească însă foarte mult, deoarece este mult mai bună cremoasă și un pic mai moale.

Înainte de servire se presară ciresele,  capsunile, sau zmeura congelată zdrobită și se ornează cu frunze de mentă proaspătă si topping de caramel sau ciocolată, dupa preferinte.

Pofta buna!   

 

Sursa