Muscata curgatoare este o floare absolut minunata, care infrumuseteaza balcoanele si terasele multor case. De cate ori nu am stat sa admiram un balcon plin de astfel de flori, frumos colorate?
Cu siguranta unii dintre noi chiar am cumparat seminte si le-am plantat in speranta de a avea balcoane la fel de frumoase. Insa trebuie sa stiti ca o muscata curgatoare nu este suficient sa fie plantata si udata pentru a inflori frumos. Are nevoie de o tundere corecta pentru a avea lastari frumosi si infloriti.
Comparativ cu muscata clasica, muscata curgatoare are frunzele lucioase si suculente. Infloreste de primavara pana toamna tarziu.
Cum se tunde corect muscata curgatoare
Pentru a avea acea coroana frumoasa muscata trebuie tunsa periodic, altfel lastarii se vor alungi si vor deveni subtiri si inestetici.
Tunderea muscatelor se face primavara, dupa ce au iesit din repausul de peste iarna, la o distanta de trei noduri. In acest fel planta se regenereaza.
Cu lastarii pe care i-ati taiat puteti inmulti muscatele. Ii puteti pune in apa pana le dau radacinile si apoi ii plantati in ghiveci. Lastarii pentru inmultire trebuie sa aiba trei noduri, iar ultima pereche de frunze se indeparteaza.
Pentru o inflorire bogata trebuie sa si fertilizati muscatele. Fertilizatorii trebuie sa aiba un continut mare de potasiu (K) si mai putin azot (N).
ATENTIE! Fertilizarea nu se face in perioada imediat urmatoare dupa tunderea lor si nici la lastarii abia inradacinati. Ingrasamintele trebuie aplicate dupa ce planta a facut boboci!
Florile uscate se indeparteaza pe masura ce se trec pentru ca altele sa infloreasca si pentru ca planta sa nu isi consume resursele in producere semintelor.
Sursa: Agro Herbs