Ingrediente:
1,5 kg carne de vitel (daca sunt si coaste cu atat mai bine)
2 – 3 cepe albe mari
200 ml vin rosu sec
2 fire de cimbru proaspat sau ½ lingurita de cimbru uscat
½ lingurita maghiran
sare
piper proaspat
4-5 linguri ulei sau daca aveti 1 lingura untura de porc
optional un ardei kapia
Mod de preparare:
Carnea o spalam bine si o taiem bucati mai mari.
Incingem uleiul intr-o cratita mai mare, adaugam ceapa curatata si tocata nu foarte marunt (fara ceapa nu s-ar face sosul cel dulce si bun, fara sos nu am avea cu ce sa mancam mamaliga), lasam 2-3 minute si apoi adaugam carnea.
O lasam sa se rumeneasca si adaugam vinul, mai lasam 2 minute si completam cu apa doar cat sa fie acoperita carnea, apoi adaugam cimbrul si maghiranul.
Lasam sa fiarba cam o ora apoi adaugam rosiile intregi si sare. Daca e cazul mai completati cu apa. Ideea e sa nu puneti prea multa de la inceput.
Cand carnea e fiarta, puneti de o mamaliga si mai lasati putin sa scada mancarea.
Amestecati cu grija sa nu sfaramati rosiile.
Rasniti piper deasupra.
Pofta buna!
Sursa: Obiectiv