Ingrediente:
- Blat:
- 6 oua ,
- 6 linguri de zahar
- 1 plic Creme Ole de ciocolata
- Crema:
- 200 ml smantina dulce
- 200 ml lapte rece
- 1 plic Creme Ole de vanilie
- Glazura:
- 2 linguri apa
- 2 linguri zahar
- 2 linguri brandy
- 100 g ciocolata
- 100 g unt
Mod de preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Primele se bat spuma cu zaharul Apoi se adauga cite un galbenus La sfirsit se adauga praful de ciocolata se mai bate 45 de sec Se toarna aluatul intr-o tava de 20/30 cm unsa cu unt Se coace la 180 grade 25-30 min
Crema: Se pun intr-un bol smintina, laptele si praful de vanilie. Se bate 1 min, Se intinde uniform peste blatul rece si se baga la frigider.
Glazura: Se infierbinta apa, se adauga zaharul, amestecind. Dupa ce s-a topit zaharul, se adauga lichiorul si ciocolata rupta bucatele. Se amesteca pina la topirea ciocolatei, apoi se adauga untul. Se mai tine pe foc amestecind pina se topeste si untul. Se lasa la racit. Cind a ajuns la temperatura camerei, se toarna pe prajitura si se intinde uniform.
Se da la rece pentru 2-3 ore.
Pofta buna!
Sursa: LaDesert.ro