Ingrediente:
- 2 oua
- 1 cana de lapte
- 1 plic de drojdie uscata – 10 gr
- un varf de cutit de sare
- 2 lingurite de zahar
- faina cat cuprinde
Umplutura
- branza sarata amestecata cu smantana, telemea rasa amestecata cu smantana, branza de burduf, cas framantat cu sare
Mod de preparare:
Intr-un bol amestecati ouale, laptele, drojdia, sarea si faina turnata in ploaie in timp ce amestecati toate ingredientele. Incorporati faina pana ce aluatul incepe sa se inchege si sa capete consinstenta dansa, ferma, dar nu tare. Usor elastic. Framantati cam 20 de minute, apoi lasati aluatul la crescut in loc ferit de curenti de aer rece, iar bolul acoperit cu folie de alimente. Lasati la dospit macar o ora, o ora si jumatate.
Apoi luati cate o bucata de aluat si il intindeti cu sucitorul, pe masa infainata, in forma de dreptunghi. Puneti umplutura, adica branza sarata amestecata cu smantana sau iaurt pe o latura a patratului. Aduceti cealalta parte a dreptunghiului de aluat peste partea cu umplutura si presati usor. Inchideti bine la capete si prajiti fiecare bucata in baie de ulei, pret de catevea minute, pe fiecare parte, pana se rumeneste.
Scoateti-le pe hartie absorbanta.
Consumati bunatate de langosi cu branza sarata, caldute, alaturi de o cana cu iaurt!
Pofta buna!
Sursa: Tara bucatelor