Ingrediente:
● 8 linguri zahar |
● 8 linguri lapte |
● 8 linguri ulei |
● 3 oua |
● 1/2 lingurita bicarbonat de amoniu |
● cateva picaturi de otet sau zeama de lamaie |
● faina cat cuprinde,pana iese o coca tare |
● coaja rasa de la o lamaie |
● esenta de lamaie |
● zahar pudra |
● ulei pentru prajit |
● un praf de sare |
Mod de preparare:
30min
PORȚII
15 portii
Intr-o cana punem bicarbonatul si cateva picaturi de lamaie sau otet si amestecam bine pentru a se topi bicarbonatul. Separat, intr-un castron mai mare adaugam cele trei oua,laptele,uleiul,coaja rasa de lamaie,esenta,bicarbonatul stins,praful de sare si mixam bine toate ingredientele pana cand se topeste zaharul. Am folosit bicarbonat de amoniu deoarece biscuitii ies mai fragezi, pe cand daca folosim bicarbonat de sodiu acestia ies mai inecaciosi. Cand zaharul s-a topit,adaugam treptat faina si framantam un aluat potrivit de tare, nelipicios, cat sa mearga dat prin masina de tocat. Pentru modelarea biscuitilor fie atasam la masina de tocat dispozitivul pentru biscuiti, fie formam un snur lung de grosimea unui deget si taiem biscuitii de circa 10 cm lungime. Eu am atasat acel dispozitiv de modelat biscuitii la masina de tocat. Punem aluat in masina si modelam biscuitii.
Intr-o cratita sau in cazul meu un tuci mai mic de fonta punem o cantitate generoasa de ulei si punem la incalzit. Vom pune biscuitii la prajit doar in momentul in care uleiul este foarte bine incins. Nu vom pune foarte multi biscuiti la prajit, deoarece ei vor creste si se vor crapa. Lasam sa se rumeneasca frumos pe ambele parti, apoi scoatem pe servetele absorbante pentru a se scurge surplusul de ulei.Cat sunt inca calzi,biscuitii se pudreaza cu zahar pudra. Sigur cine doreste poate servi biscuitii simplii, nepudrati. Insa orice varianta am alege sunt o bunatate.
Pofta buna!