Această gustare ungurească din ardei este populară în întreaga lume datorită gustului bogat și aromei amețitoare. “Lecho” poate fi servit în calitate de gustare, ca garnitură sau conservată pentru iarnă. Această gustare din ardei și roșii nu conține oțet și ulei, este incredibil de gustoasă, foarte aromată, cu textură ușoară și gust intens. Vă recomandăm cu încredere această rețetă simplă cu rezultat nemaipomenit de bun!
Ingrediente:
-15 ardei grași
-3 roșii
-2 linguri de zahăr
-2 l de suc de roșii
-3 cuișoare
-pătrunjel și mărar după gust
-sare și piper negru după gust
-busuioc după gust
-coriandru după gust
Mod de preparare:
1. Mărunțiți ardeii grași (tăiați-i bucăți, fâșii, rondele), tăiați roșiile.
2. Puneți sucul de roșii la foc și aduceți-l la fierbere. Adăugați cuișoarele, sarea, zahărul, piperul, coriandrul, busuiocul și verdeața, fierbeți timp de câteva minute.
3. Adăugați ardeii și roșiile, aduceți masa la fierbere și fierbeți timp de 5 minute. Lecho este gata.