Ingrediente:
- 400 g faină
- 1 linguriță praf de copt
- 1 linguriță sare
- 50 ml ulei
- 200 ml apă caldă
- La nevoie mai adăugăm 1- 2 linguri apă sau făină
Mod de preparare:
1. Pune într-un castron făina, sarea și praful de copt. Amestecă-le.
2. Adaugă uleiul și amestecă-l cu mâna în faină, până când faina devine un aluat sfărâmicios.
3. Toarnă peste acest aluat apa caldă și amestecă până obții o bilă de aluat, pe care o frămânți 5 minute pe blatul de bucătărie. Aluatul trebuie sa fie de o consistență potrivită, nici prea moale, dar nici prea tare, cât să nu se lipească de blat. La nevoie mai adaugi 1- 2 linguri apă sau făină.
4. După ce l-ai frământat 5 minute învelește aluatul într-o folie alimentara și lasă-l o oră să se odihnească.
5.Împarte aluatul în 15 bile egale și întinde-le cu sucitorul pe blatul pudrat cu foarte puțină făină. Poți face lipiile mai mici sau mai mari, mai groase sau mai subțiri.
6.Coace fiecare lipie într-o tigaie, fără ulei, la foc potrivit, pe fiecare parte.
Pofta buna!