Simplu de preparat, aromat si extrem de gustos.
Ingrediente:
4 bucati macrou
3 rosii (puteti folosi rosii din conserva)
3 cepe
1/2 capatana usturoi
o lamaie
zeama de la o lamaie
o lingura pasta de ardei
o frunza de dafin
busuioc uscat
sare
piper
30 ml ulei
100 ml vin alb
o legatura patrunjel
Mod de preparare:
Curatam pestele de intestine si indepartam capetele ,cozile si aripioarele.
Il spalam bine cu apa rece,il tamponam cu prosoape de hartie apoi il condimentam sare si piper.
Il stropim cu zeama de lamaie si il dam la frigider pentru cel putin o jumatate de ora.
Intre timp , punem uleiul la incins intr-o cratita si adaugam ceapa si usturoiul tocate marunt.
Dupa 2-3 minute adaugam rosiile decojite si taiate cubulete.
Le calim impreuna putin si adaugam pasta de ardei diluata in vinul alb.
Punem frunza de dafin ,busuiocul , sare si piper.
Lasam sa dea cateva clocote, dupa care transferam sosul intr-o tava.
Asezam pestele peste sos si dam tava la cuptorul preincalzit la foc mediu.
Cat pestele sta la cuptor nu trebuie intors, doar il pensulam din cand in cand cu sosul din tava
Il lasam la cuptor aproximativ o ora,o ora si un sfert,pana se rumeneste frumos.
Cu 5-10 minute inainte de a fi gata, adaugam feliile de lamaie si verdeata tocata marunt .
Pofta buna!
Sursa: PentruEa LiveInternet