Este bun si sanatos, indiferent cum este gatit!
Varianta la cuptor este tare usoara si comoda, isi face treaba cuptorul.
Ingrediente si preparare:
4 sau 6 bucati de macrou marisoare (cam 250-300 ) se curata si se condimenteaza. Intr-o tava ceramica, punem o folie de aluminiu, cu marginile ridicate si o ungem cu ulei.
Punem apoi macroul, asezam peste el felii de ceapa rosie , frunze de dafin ,catei de usturoi si, daca este sezon, marar si patrunjel verde. Deasupra se toarna un pic de ulei de masline si se aseaza o a doua folie de aluminiu pe care o coasem de cealalta prin indoitura ( se realizeaza, practic, o punga ermetica ) Folia nu trebuie sa atinga pestele ci doar ceapa.
Se lasa la cuptor 30 de minute dupa care se scoate folia de deasupra si se rumeneste.
Este excelent cu usturoi sau lamiie, dupa gust, cu cartofi natur sau pilaf de orez.
Pofta buna !
Sursa : danielabucatariemoldo-ardeleneasca