Rețetă cu imagini – Macrou pe pat de legume, la cuptor
Ingrediente:
- 2 pești macrou
- ardei gras
- lămâie
- ceapă
- piper
Mod de preparare:
- Începem prin a tăia ardeiul gras felii subțiri, iar ceapa în jumătăți de rondele.
2. Tapetăm forma de copt cu staniol și adăugăm legumele tăiate. Eviscerăm macroul și în tăiem felii, dar nu de tot, astfel încât feliile să rămână unite în partea de jos. Presăm cu sare, piper negru și orice alte condimente dorim. Tăiam o lămâie felii și o adăugăm printre feliile de pește.
3. Ungem macroul cu ulei. Preîncălzim cuptorul la 180 grade Celsius. Acoperim peștele cu staniul și punem la copt timp de 25 de minute. Scoatem staniolul și coacem încă 25 de minute, cât să se rumenească….
Poftă bună!