Placinte si Rulade

Mai gustoase decât plăcintele obișnuite. Gozleme cu carne tocată, umplutură moale și suculentă

 

 

Mai gustoase decât plăcintele obișnuite. Gozleme cu carne tocată, umplutură moale și suculentă

 

Să pregătim acasă acest fel de mâncare din bucătăria tătară.

 

Ingrediente:

  • făină – 340 g;
  • sare – linguriță;
  • ulei vegetal – 2 linguri;
  • apă clocotită – 200 ml;
  • carne tocată – 400 g;
  • ceapa – 1 buc.;
  • condimente la umplutură după gust
  • unt – 40 g.

 

Mod de preparare:

Turnați făină și ½ linguriță de sare într-un bol, adăugați ulei vegetal, amestecați ingredientele. Se toarnă apă clocotită în amestecul de făină și se amestecă.

Când aluatul s-a răcit, începem să-l frământăm cu mâinile până când se îmbină. Lăsați aluatul frământat într-un loc cald să crească, acoperiți cu un capac sau alt recipient.

Treceți ceapa printr-o mașină de tocat carne, amestecați cu carnea tocată și adăugați sare. Topiți untul, turnați în carnea tocată și amestecați bine.

Dacă există multă grăsime în carnea tocată, atunci nu trebuie să adăugați unt.

Adăugați condimente la umplutură după gust.

Împărțiți aluatul în 10 părți egale și formați bile. Lasă chiflele sub prosop să se odihnească timp de 5 minute.

Împărțiți carnea tocată în 10 părți egale.

Folosind un sucitor, întindeți  aluatul in turte subțiri rotunde. Puneți umplutura pe o jumătate in fiecare.

Acoperiți umplutura cu a doua parte de turta și prindeți marginile. Încinge tigaia și întinde cele două jumătăți de gozleme. Se prăjește pe fiecare parte timp de 4-5 minute.

După gătit, ungeți gozlemele cu unt și acoperiți cu un capac.

Rezultatul este  delicios, moale, suculent,sănătos.

 

Pofta buna!

 

Sursă