O reteta clasica de maioneza de casa simpla si rapida cu toate secretele ei. Nu mi s-a intamplat niciodata la aceasta reteta sa se taie sau sa iasa prea moale ori alte neplaceri, asta fara sa folosesc pic de lamaie si fara galbenusuri fierte.
Secretele acestei retete sunt de fapt cateva proceduri extrem de simple care trebuiesc respectate pentru a rezulta o emulsie solida.
Trebuie respectata proportia de mustar la galbenusuri: o lingurita de mustar la un galbenus, sau mai corect spus, egale ca si cantitati. Ouale sunt de diferite marimi, asa ca, pentru siguranta, mai bine cantaresti galbenusurile si mustarul.
O a doua regula este adaugarea de suficient ulei pana cand maioneza capata o consistenta ferma.
A treia regula este mixarea acesteia energic, in tot bolul, nu doar intr-un singur loc.
Rezulta o maioneza atat de gustoasa ca va deveni reteta ta preferata!
Ingrediente:
- 3 buc. Galbenus de ou (crude)
- 3 lingurite Mustar
- dupa gust Sare de bucatarie
- 1 litru Ulei de floarea soarelui
Mod de preparare:
-
Pregateste mixerul si un vas suficient de mare, din plastic, pretabil pentru mixer.
-
Pune galbenusurile in bol, adauga mustarul, sarea si mixeaza la viteza maxima.
-
Adauga trepat uleiul atat de repede cat se poate, incat sa nu se separe maioneza. Ar trebui sa dureze 5-7 minute la un litru de ulei.
-
Incorporeaza astfel tot uleiul, mixand, pana cand obtii o maioneza ferma, astfel incat daca intorci castronul, sa nu alunece din acesta.
-
Utilizeaza maioneza in reteta dorita!
Pofta buna !
Sursa : Depozitul de retete