Retete de Mancaruri

Mămăligă fiartă în lapte umplută cu mozzarella și bacon, o specialitate savuroasa

 

 

 

 

Această bunătate de mămăliguță la cuptor cu de toate o recomand cu drag. Am descoperit-o relativ curând, dar recunosc că mi-a furat mințile.

 

Ingrediente:

500 grame malai (grisat),

1,5 litru lapte dulce,

250 grame telemea (oaie, vaca),

250 grame cascaval(mozarella),

6 oua, 200 mililitri smantana,

200 grame bacon,

50 grame unt.

 

Mod de preparare:

Taiem baconul fasii si il tragem la tigaie, in unt, pana devine putin crocant. Fierbem laptele si la primul clocot turnam malaiul in ploaie si amestecam bine sa nu faca cocoloase. Trebuie sa ne rezulte o compozitie ca o crema. Fara a lasa la fiert, adaugam rapid in malai, ouale batute si 150 grame de cascaval.

Ungem un vas de cuptor cu mult unt si turnam un strat de mamaliga. O netezim si asezam deasupra branza sfaramata, smantana, baconul prajit si restul de cascaval ras. Turnam deasupra alt strat de mamaliga si netezim.

Presaram cateva bucati de unt si dam la cuptor, la foc mic, pana se rumeneste. Daca vasul este mai mic, se pot pune mai multe straturi de mamaliga si umplutura.De asemenea, inainte de a da la cuptor putem pune deasupra un strat de smantana amestecata cu cascaval.

 

Pofta buna!

 

Sursa: Krespy