Eşti fan măsline negre?
Atunci să ştii că avem o veste proastă pentru tine. E cumplit ce rişti să păţeşti dacă mănânci prea multe măsline înnegrite artificial.
După ce vei afla, ar fi bine să începi să consumi măsline Kalamata, Picholine, Manzanilla, Liguria, Lugano, Ponentine, Gaeta, Liguria sau Nicoise – originare din Franţa.
Acestea din urmă sunt nişte măsline negre, culese la maturitate, au dimensiune mică şi aroma puternică.
Consumul de măsline înnegrite artificial crește riscul apariției cancerului la stomac. Aceasta e concluzia îngrijorătoare la care au ajuns câţiva experţi ai Asociației Pro Consumatori (APC).
Aceştia își propun să-i învețe pe consumatori să înțeleagă eticheta produselor astfel încât aceștia să facă achiziții în cunoștință de cauză, scrie cyd.ro.
Sursa: Pentrusuflet