Ingrediente:
Mazăre boabe congelată sau la borcan 1 kg
Costițe afumate de porc 1 kg
Ceapă 2 buc
Morcov 2 buc
Supă de carne sau apă 800 ml
Bulion de roșii 300 g
Piper negru măcinat
Mărar proaspăt
Sare
Mod de preparare:
Curățați si tocați mărunt două cepe.
Într-o tigaie încăpătoare, tip wok, puneți ceapa la călit cu un praf de sare.
Căliți 5 minute amestecând frecvent.
Curățați doi morcovi și apoi tăiați cubulețe/rondele.
Adăugați peste ceapă și căliți pentru încă 5 minute.
Tăiați costițele in bucăți mai mici.
Adăugați costițele peste legumele călite.
Gătiți costițele afumate împreună cu legumele pentru încă 5 minute.
Acoperiți totul cu 800 ml de supă de carne fierbinte.
Lăsați să fiarbă pentru o oră cu capacul pus.
Adăugați 300 g de bulion de roșii și 1/2 linguriță de piper măcinat.
Amestecați apoi bine cu o lingură.
Scurgeți bine mazărea de la borcan. Adăugați în cratită.
Amestecați totul și lăsați sa fiarbă pentru 10 min cu capacul pus.
Opriți focul.
Adăugați o legătură de mărar proaspăt tocat.
Amestecați mâncarea de mazăre și lăsați să se odihnească 10 minute cu capacul pus.
Consumați cu moderație!
Pofta buna!